Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Καταγγελία δικηγόρων (για Σ.Π.Φ)


«Οι υπογράφοντες/ουσες το κείμενο αυτό νομικοί εκφράζουμε προς κάθε αρμόδια δι­καστική, εισαγγελική και ανακριτική αρχή, αλλά και προς την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ, τη βαθύτατη ανησυχία μας για την ποινική με­ταχείριση των απεργών πείνας κρατουμένων Γιώργου Καραγιαννίδη, Αλέξανδρου Μητρούσια και Κώστα Σακκά, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμο­σία Πυρήνων της Φωτιάς” και για συμμετοχή στην τέλεση των πράξεων που αποδίδονται σε αυτήν, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν δηλώσει ότι ανήκουν σε αυτήν, να έχουν υπογράψει κείμενά της ή να προκύπτει συμμετοχή τους από δηλώσεις συγκατηγορουμένων τους ή άλ­λα στοιχεία. Η ανησυχία μας προκαλείται ιδίως από:
 Την απίστευτη ευκολία άσκησης ποινικών διώξεων και απόδοσης εκατοντάδων κακουργηματικών πράξεων χωρίς κανένα αποδεικτι­κό στοιχείο εναντίον τους.
 Τη χρησιμοποίηση των πολιτικών τους φρο­νημάτων και των προσωπικών τους σχέσεων ως στοιχείων ενοχοποίησής τους για πράξεις που δεν υπάρχουν αποδείξεις.
 Την απόλυτη έλλειψη αιτιολογίας στα εντάλ­ματα προσωρινής τους κράτησης.
 Την επανειλημμένη (τέταρτη για Μητρούσια - Καραγιαννίδη, δεύτερη για Σακκά) δίω­ξη και προφυλάκιση για το ίδιο αδίκημα (συ­γκρότηση και ένταξη στη ΣΠΦ από 1.1.2008 - 23.9.2009).
 Τη μεροληπτική επίκληση άλλων δικογρα­φιών, που οι ίδιοι ανακριτές χειρίστηκαν, για θεμελίωση ποινικής ευθύνης, αντί αποδείξε­ων.
Τα χαρακτηριστικά αυτά αποκαλύπτουν φρονηματικές διώξεις, έλλειψη δικαστικής αμεροληψίας, καταπάτηση κάθε τεκμηρίου αθωότητας, παράβαση των αρχών της δίκαι­ης δίκης, κατάργηση του ακαταδίωκτου λόγω εκκρεμοδικίας και της διπλής δίωξης και κα­ταδίκης, καταστρατήγηση της απαγόρευσης διαδοχικών προφυλακίσεων για τα ίδια αδικήματα.
Προοιωνίζονται αυθαίρετες παραπομπές, δίκες σκοπιμότητας και πρωτόγνωρα εξοντω­τικές ποινές χωρίς στοιχεία. Προβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο η δικαστική εξουσία, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και την αστυνομία, απειλεί να παραδειγματίσει μια ολόκληρη κοινωνία που αντιστέκεται στις πο­λιτικές που την αφανίζουν, την εκμεταλλεύο­νται και την καταστέλλουν.
Με την παραπάνω πεποίθηση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών πείνας που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Απριλί­ου, μέσα και έξω από τις φυλακές, και απαι­τούμε την άμεση - τονίζοντας και τις ευθύνες κάθε αρμοδίου για τις συνέπειες της καθυ­στέρησης στην υγεία τους - αντικατάσταση των προφυλακίσεών τους, ιδιαίτερα για τον Κώστα Σακκά, που σε ένα μήνα συμπληρώνει 18μηνο, και λήξη της άδικης δίωξής τους».
♦ Συνέντευξη Τύπου των συνηγόρων υπερά­σπισης των κατηγορουμένων θα πραγματο­ποιηθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ την προσεχή Τετάρτη 25.4.2012, ώρα 1.00 μ.μ.
πηγη http://topontiki.gr/

1 σχόλιο:

  1. Είμαι ο Abram Alexandr ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναζωογονήσει την επιχείρησή του με την υλοτομία μέσω της βοήθειας ενός δανειστή που έστειλε ο Θεός, γνωστός ως Benjamin Lee, ο σύμβουλος δανείου. Είμαι κάτοικος Yekaterinburg Ekaterinburg. Λοιπόν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε την υπάρχουσα, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αν αντιμετωπίσατε προβλήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε μια καλή πιστωτική διευκόλυνση, θέλω να γνωρίζετε ότι ο κ. Benjamin θα σας βοηθήσει. Είναι αυτό το κατάλληλο μέρος για να λύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα, επειδή είμαι μια ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου όταν οι άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο να βελτιωθούν οικονομικά.. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον Θεό έστειλε τον δανειστή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που αναφέρονται για να συμμετάσχετε σε αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία Email: 247officedept@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή